Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Богићевић преко Вучковог партнера пријавио “Рекетирање“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

10. 11. 2015.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Богићевић преко Вучковог партнера пријавио “Рекетирање“

Мирослав Богићевић, оптужен даје државну банку оштетио за скоро четири милијарде динара, пријавио је даје дао милионе евра Александру Родићу, власнику Курира, преко Миодрага Антонијевића, саветника у МУП, који је иначе пословни партнер Драгана Ј. Вучићевића!

 

Мутни послови 

Богићевић је наводно рекетирање, према сопственом признању, пријавио 2013. Микију Антонијевићу, за кога се поуздано не зна шта је тачно тада радио у Министарству унутрашњих послова.

То можда и не би било чудно да Антонијевић и Вучићевић нису пословни партнери у рекламној агенцији „Ниво & партнерс".

Ова фирма је основана 2007, а како послује, није могуће сазнати јер Агенцији за привредне регистре није доставила ниједан финансијски извештај.

Вучићевић и Антонијевић су пословно сарађивали и кад је Богићевић, како је сам признао, пријавио Антонијевићу да га је Родић „уцењивао", али није познато да ли су пословни партнери тада разговарали о томе. 

Ојадио државу 

Богићевић је Вучићевићу на телевизији Пинк рекао да је милион евра дао Родићу 2012. у кешу. Навео је и да га је Тадић замолио да купи „Политику" и додао да су му тражили да Родићу да милион евра зато што су претходно уговорили посао.

Богићевић је ухапшен у новембру 2014. године, а и у притвору је провео шест месеци, после чега је, у јуну, пребачен у кућни притвор.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је почетком јула оптужницу против Богићевића јер је преко своје фирме „Фармаком МБ", користећи 42 кредита Привредне банке Београд, прибавио противправну имовинску корист од 3,9 милијарди динара, а индикативно је даје причу о наводном давању милион евра Родићу пласирао два дана након што је пуштен из кућног притвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси