Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

07. 11. 2015.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Није ово држава

Дефинитивни доказ да Србија није држава презива се Родић. А зове Александар.

То што се газда „Курира" и дан-данас, неометан од полиције и тужилаштва, успешно лажно представља као угледни грађанин, морална громада и медијски бизнисмен који сам себи приписује природно право на куповину „Политике" и „Вечерњих новости"; то што са својим оцем Радисавом Рајом никада није одговарао за најстрашније финансијске махинације и пореске утаје тешке стотине милиона динара; то што је само њему дозвољено да некажњено крши све медијске и финансијске законе ове земље и да годинама неометано лаже, уцењује и рекетира; па шта то све јесте ако није најбољи доказ непостојања онога што би требало да се зове правна држава Србија?!

Јер, да овде има државе, она би у овом случају морала хитно да спроведе закон.

У случају Родића ми не говоримо о ситним финансијским или пореским прекршајима, већ о криминалу у коме је држава Србија оштећена за стотине милиона динара пореза! У захтеву за проширење истраге који је Више јавно тужилаштво још 22. јануара 2009. послало Вишем суду у Београду заменик јавног тужиоца Мирјана Јаковљевић на 18 густо куцаних страна детаљно је описала родићевски систем привредне пљачке у коме је само од 2000. до 2008. буџет Републике Србије оштећен за тачно 201.710.754,00 динара, док су државна и приватна предузећа и банке опљачкани за још 314.991.256,77 динара! Укупно су, пише у овом документу, Раја и Александар Родић избегли плаћање обавеза према држави, банкама и повериоцима од чак 1.101.510.640,98 динара. Да, добро сте прочитали, 1,1 милијарду динара!!!

И онда, после тога, званично се десило једно велико ништа! Истражни судија је тек годину дана касније наложио „спајање поступка", Александар Родић је саслушан 19. фебруара 2010, а онда је све завршило у фиоци! Тадићевој, Динкићевој, Хоменовој или некој четвртој, сасвим свеједно. Тек, резултат је држава које нема.

Резултат је општи медијско-политички брлог у који нас је гурнуо Александар Родић - човек који је у фебруару 2010. званично добио статус „окривљеног" за милионску пљачку државе и банака. Резултат је и званична најава уласка Родића, тате и сина, у политику.

На крају да се разумемо, ако Александар и Раја Родић преживе у овом агрегатном стању, Србија никако неће.

Родић

0 милионској пљачки саслушан је 19. фебруара 2010, а онда је све завршило у фиоци! Тадићевој, Динкићевој, Хоменовој или некој четвртој, свеједно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси