Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)  |  Митровић злоупотребљава националну фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

06. 11. 2015.

Аутор: Ј. Р. Извор: Курир

Митровић злоупотребљава националну фреквенцију

Власници телевизија с националном фреквенцијом не смеју да користе своје медије ради приватних кампања нити да буду политички опредељени, сматра Милош Рајковић, члан Савета Регулаторног тела за електронскемедије(РЕМ).

Он је само један од оних који су осудили прљаву кампању коју телевизија Пинк последњих дана води против „ Адрија медија групе“ (АМГ) и њеног власника Александра Родића. Наиме,ова телевизија са националном фреквенцијом у власништву Жељка Митровића свакодневно на сваких сат времена у својим вестима води најстрашнију хајку против власника АМГ.

Гостујући јуче у јутарњем програму телевизије Н1 „Нови дан“, Рајковић је изјавио да је медијски рат против Курира злоупотреба медија у приватне сврхе, као и да ово није први пут да се такве ствари догађају.

- 0 овоме ће бити речи на предстојећем заседању Савета РЕМ, већ се догодило да приватна телевизија с националном фреквенцијом уђе у сукоб са једним политичарем из претходне власти и јасам одмах предложио мониторинг. Власници медија никако не смеју да буду политички опредељени - рекао је Рајковић и додао да РЕМ врши мониторинг националних емитера 24 сата, али да не може да делује изван законске регулативе и овлашћења.

Председник РЕМ Горан Караџић у изјави за Курир најављује да ће Жељко Митровић морати да одговара за садржај који емитује.

- Сви морају да поштују закон, и грађани и власници апсолутно свих медија. Добили смо пријаву од Александра Родића против Пинка због емитовања одређеног садржаја и покренули поступак изрицања мера емитеру. У оквиру тога, Жељко Митровић ће морати да се изјасни о наводима који му се стављају на терет пред саветом РЕМ - каже Караџић.

Поводом бруталних напада огласио се и рукометаш Влада Мандић.

- Курир је једини објективно извештавао о дешавањима у Црној Гори и зато се нашао на мети Информера и Пинка, али Курир је увек дирао где други не смеју и надам се да ће истрајати - поручује Мандић и додаје: - Мислим да је Курир објективан лист који никога не штеди и није ни наједној страни, а такав медиј и треба Србији. Све ово се догађа због Курирове подршке протестимау Црној Гори.

На телефон Жељка Митровића јуче се јавио мушкарац који се представио као његов „сарадник“, који је саопштио да господин Митровић „данас није ту“ те да га позовемо сутра, као и да му упутимо питања на мејл. Међутим, до закључењаброја наша питања остала су без одговора. 

 

Оптужбе власти су притисак на медије!

Независно удружење новинара Србије (НУНС) поново је јуче позвало представнике власти и политичких партија да на информације које медији преносе не реагују оптужбама на рачун медија, него изношењем другачијих и убедљивијих чињеница и ставова.

Да подсетимо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оптужио је медије да воде кампању против владајућег блока, посебно апострофирајући лист Курир и ТВ Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси