Насловна  |  Актуелно  |  Изборна скупштина УНС-а  |  Живојин Ракочевић: Тоталитаризам довео до раскола у УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Изборна скупштина УНС-а

25. 05. 2021.

Аутор: Гордана Петковић Извор: Нова.рс

Живојин Ракочевић: Тоталитаризам довео до раскола у УНС-у

Ко ће бити победник избора 29. маја у највећем удружењу новинара? Има ли актуелни председник Владимир Радомировић противкандидата, ко је коме угрожавао безбедност и зашто обе струје Управног одбора верују да се власт меша у изборе у УНС-у у "Прегледу дана" говори новинар Живојин Ракочевић из Грачанице.

У Управном одбору УНС-а постоје две струје, једна окупљена око Живојина Ракочевића, друга око актуелног председника Владимира Радомировића.

Упитан зашто се кандидовао и шта му смета у тренутном управљању у УНС-у, Ракочевић је рекао да у том удружењу годину дана није донета ниједна нормална одлука и да су чланови суочени са једном врстом тоталитаризма у доношењу одлука.

„Нисмо могли нормално да разговарамо, нема дијалога, на седницама Управе нема нормалне комуникације, нема здравог става о питањима професије, како ћемо се развијати… Једноставно, УНС су почели да напуштају озбиљни људи и да се клоне тоталитаризма“, истакао је Ракочевић.

Према његовим речима, УНС је у протеклих годину дана постало место где „не можете добити реч, где не можете говорити нормално и где се људима не да да говоре.

„Зато је дошло до раскола и пуцања у УНС-у и овог тренутка ми се боримо за демократски капацитет УНС-а, да изаберемо тај трећи пут, пут неке слободе која неће личити на партијска удружења и која се неће на овакав начин односити према својим колегама и према медијима, посебно на локалу“, нагласио је Ракочевић..

Како каже, дошло је до великог сукоба који се, на жалост, “пренео на личности и одузео људско лице УНС-у“.

Погледајте целокупно гостовање Живојина Ракочевића у емисији NewsMax Adria „Преглед дана“:

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси