Насловна  |  Актуелно  |  Хроника напада Јунајтед групе на УНС  |  Скупштина слободне Србије: Непристојно прозивати за кршење етичких принципа Н1 и Нову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Хроника напада Јунајтед групе на УНС

25. 10. 2020.

Извор: ФоНет

Скупштина слободне Србије: Непристојно прозивати за кршење етичких принципа Н1 и Нову

Скупштина слободне Србије осудила је данас нападе на новинаре и уреднике Н1 и Нове који, како се наводи, долазе од "режима Александра Вучића и вучићевских таблоида, а којима се ових дана придружила и режиму блиска новинарска организација - Удружења новинара Србије".

"Жалосно је то што се УНС вратио на позиције на којима је био током 1990-их, када са налазио у служби злочиначке власти Слободана Милошевића, и када је - уместо да штити - прогонио новинаре и медије који су држали до професионалне части", наводи се у саопштењу.

Истиче се да је "цинично и непристојно" за кршење етичких принципа прозивати оне који - "што је, нажалост, реткост у Србији" - поштују своју професију и раде у интересу грађана, бивајући контролори власти и критичари политичких и друштвених девијација.

"Да нема Н1 и Нове, и још неколицине медија, грађани Србије би били у потпуном медијском мраку или би били принуђени да се ваљају у антицивилизацијском блату режимских медија, које УНС здушно подржава", наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси