Насловна  |  Актуелно  |  Хроника напада Јунајтед групе на УНС  |  Ракић: УНС жмури кад треба реаговати на просташтво и примитивизам
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Хроника напада Јунајтед групе на УНС

24. 10. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Ракић: УНС жмури кад треба реаговати на просташтво и примитивизам

Удружење Нови 6. октобар оштро је осудило недавно саопштење Удружења новинара Србије (УНС) и напад на новинаре и уреднике телевизија Н1 и Нова, као и интернет портала Нова.рс.

"Мислили смо да је време политичких комесара у новинарству прошлост, али напад руководства УНС на своје колеге само због тога што што другачије мисле и извештавају и нису 'на линији' власти опомиње да нисмо изашли из тог мрачног периода", изјавио је председник удружења Нови 6. октобар др Војин Ракић.

Он је саопштењу указао да је повод за напад руководства УНС на колеге "наводно" њихово извештавање о пресуди швајцарског суда у случају Шолак против таблоида "Информер", и додао да је "прави разлог силовитог обрушавања кажњавање" Н1 и Нове због тога што су се "дрзнули и истрајавају" у томе да самостално воде уређивачку политику, "ван утицаја информативне службе Српске напредне странке".

Ракић је подсетио да се новинари УНС нису "гласно и принципијелно" оглашавали на свакодневне "увреде, лажи, подметања, уништавање приватног и професионалног живота политичких опонената у режимским медијима", и на текстове и прилоге у којима су били изложени "најбруталнијим нападима".

Он је додао да су новинари УНС "жмурили када је требало реаговати на просташтво и примитивизам", чак и када је у питању "очито кршење права деце", а да су се "здушно умешали" у извештавање медија у власништву Јунајтед групе у случају спора Шолака и таблоида на швајцарском суду, "када је заштита интереса режима у питању".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси