Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Проглас УНС на Косову поводом 3. маја, Светског дана слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

02. 05. 2019.

Аутор: ДНКиМ

Проглас УНС на Косову поводом 3. маја, Светског дана слободе медија

Удружење новинара Србије на Косову поводом 3. маја Светског дана слободе медија позива колеге да се сутра у 13 часова окупе испред уметничке инсталације MISSING и тако укажу на нерасветљена убиства и отмице, нападе и притиске на новинаре и медије. На инсталацији се, заједно са отетима и несталима, налазе имена новинара и медијских радника који су страдали од 21.09.1998. године.

У протеклој години настављени су напади и притисци на новинаре на Косову и Метохији. Полиција није истражила обарање Портала „Слободно српски“ као и претње упућене председнику УНС-а на КиМ Будимиру Ничићу. Настављене су претње и притисци на Портал „Коссев“ из Косовске Митровице и РТВ КИМ из Чаглавице.

Седми пут је срушена табла отетим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу. На месту рушења између села Велика Хоча и Зочиште код Ораховца, новинари су пронашли срушену плочу, после чега је косовска полиција покренула истрагу и први пут открила починиоце.

Ни у протеклој години није дошло до формирања Комисије за истрагу убистава, отмица и нестанка новинара Срба и Албанаца. Покренута иницијатива коју су заједно покренули Удружење новинара Србије на Косову и албанско Удружење новинара није реализована.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси