Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Јевтић: Напад на српске новинаре - напад на слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

11. 05. 2016.

Извор: Танјуг

Јевтић: Напад на српске новинаре - напад на слободу

Министар за заједнице и повратак у кососвској влади Далибор Јевтић оценио је да је напад на новинарску екипу Телевизије Мост-Радио Грачанице напад не само на слободу извештавања српских медија на Косову и са Косова, већ и напад на слободу, суживот и бољу будућност.

 

Јевтић оцењује да је много инцидената прошло некажњено и да ово значи да хитно неко мора да одговора за овај, али и све остале нерасветљене нападе, наводи се у саопштењу из кабинета министра. 

Јевтић ће поводом најновије ситуације у којој је угрожена слобода на рад људи који су данас извешавали из Обилића,  сутра посетити просторије Радио Грачанице и разговарати са новинарима који су данас били нападнути на свом радном месту, и на тај начин овим новинарима али и свима који обављају ову захтеван и нимало лак посао пружити подршку у даљем раду.

 „Разочаран сам чињеницом да се овако нешто на Косову данас десило. Поново су новинари мета оних који нису спремни да прихате чињеницу да на Косову треба да слободно живе и раде Срби. 

Нисмо заборавили новинаре који су били нападани, попут екипе РТК2 и то не тако давно, као ни за нестале и убијене новинаре Радио Приштине Ђуре Славуја и Ранка Перанића, затим новинара приштинског ”Јединства” и дописника ”Политике” Љубомира Кнежевића, затим Александра Симовића, Марјана Мелонашија и Момира Стокуће, а ево данас су српски новинари на Косову још једном мета", истакао је Јевтић.

Он је упозорио да је једно од основних људских права данас  погажено, а то је право на слободан рад. 

"Чињеница је да су новинари обављали свој посао и да су нападнути само зато што су новинари српке редакције и то озбиљно забрињава. Лично ћу уложити свој ауторитет свуда тамо где буде требало да се о овом инциденту најозбиљније разговара унутар институција и од свих надлежних тражити више залагања у заштити не само новинара, већ и заштите суживота, слободе и боље будућности“, истакао је Јевтић.

    Млађи Албанац напао је данас екипу Телевизије Мост из Звечана, док је у Обилићу обављала редовне задатке, псовао их, називао погрдним именима, а сниматеља ударио држалицом од лопате.

Видео снимак агенције Танјуг можете погледати ОВДЕ.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси