Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Ничић: Безбедност највећи проблем новинара на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

10. 05. 2016.

Извор: www.radiokim.net

Ничић: Безбедност највећи проблем новинара на Косову

"Безбедност је један од највећих проблема са којима се суочавају новинари и медјиски радници на Косову, не само Срби већ и сви остали", каже председник ДНКиМ Будимир Ничић.

Председник Друштва новинара Косова и Метохије подсетио је да је у протеклој години забележено 27 напада на новинаре албанских редакција и седам напада на српске новинаре и истакао да ни један од тих случајева није процесуиран.

"Просто је ненормално да у тренутку када Косово добија зелено светло да његови грађани слободно без икаквих препрека могу да се крећу по Европи, где су највеће вредности слобода и различитост, неко на самом Косову има ограничену слободу кретања и буде нападан само зато што има другачије регистарске таблице или је друге вере и нације. Или ћемо можда и по Берлину и Паризу да јуримо људе лопатама ако имају београдске или не знам које друге таблице на својим аутомобилима?".

Ничић апелује на надлежне органе да ухапсе и најстрожије казне нападача, а највише косовске званичнике да осуде овај напад.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси