Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Казнити насилника који је лопатом напао екипу ТВ Мост
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

10. 05. 2016.

УНС и ДНКиМ: Казнити насилника који је лопатом напао екипу ТВ Мост

Удружење новинара Србије (УНС) и његов огранак Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђују напад на екипу ТВ Мост из Звечана.

Новинарску екипу јутрос је лопатом напао мештанин Албанац, након што су изашли из основне школе „Бранко Радичевић“ у Обилићу, где су снимали испоруку хуманитарне помоћи.

Нападач, у раним тридесетим годинама, прво је насрнуо на сниматеља ТВ Мост и покушао лопатом, која је била изложена у оближњој продавници, да поломи камеру. Затим је кренуо ка новинарки и возачу екипе уз повике „Ви из Београда идите у Београд“, пошто је возило новинарске екипе имало београдске таблице. 

Како је за УНС и ДНКиМ рекла новинарка Јасмина Стојковић трочлана екипа ТВ Мост је напад пријавила, а нападач који је побегао познат је полицији.

Новинари су позвани у полицијску станицу да дају изјаву и још увек нису у прилици то да ураде јер у смени нема полицајца који говори српски језик.

УНС и ДНКиМ траже да се открије и јавно саопшти ко је напао новинарску екипу ТВ Мост и да се нападач казни.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси