Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Саопштење чланова УНС-а са Косова и Метохије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

25. 12. 2015.

Извор: www.tvmost.info

Саопштење чланова УНС-а са Косова и Метохије

Ми, доле потписани чланови Удружења новинара Србије са Косова и Метохије желимо да знамо ко је у наше име и без наше сагласности објавио саопштење којим се напада директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Питамо, да ли јучерашње саопштење, које је објављено након што Марку Ђурићу није дозвољена најављена посета Јањеву, одражава став руководства УНС и ДНКиМ, или његовог дела, или можда само новинара који су на терену силом прилика били ускраћени за очекивану изјаву?

Слажемо се да су новинари често жртва нехајног и понижавајућег односа политичара и у таквим ситуацијама удружење свакако треба да реагује, али је такође више него јасно да у ситуацији која је била повод саопштењу, таквог односа није било.

Будући да саопштење није потписано именом и презименом, претпостављамо да је реч о непоштеном покушају да се став појединца или мање групе колега представи као став читавог чланства.

Ми доле потписани новинари питамо Друштво новинара Косова и Метохије, да ли је прави тренутак да нападамо представнике институција Републике Србије који својим максималним залагањем и напорима, помажу српском народу у покрајини, укључујући и новинаре, бране интересе и чувају институције Републике Србије?

У одлучивањима по било ком питању већ дуже време у органима нашег удружења нису заступљени новинари са целог КиМ, јер их нико не консултује, нити представља у ДНКиМ. Драге колеге , мада би то требало да знате, морамо да вам нагласимо да смо равноправни чланови УНС-а и ДНКиМ.

Захтевамо да наше удружење настави да брани интересе струке, а не да појединци злоупотребљавају организацију и еснаф за личне обрачуне и беспотребно стварају међусобне тензије у осетљивом политичком тренутку за покрајину, када су нам овакве ситуације више него непотребне. Не желимо да се удружење користи као инструмент за личне амбиције, поготово ако се та личност или мања група, као анонимни аутор крије иза нашег удружења.
Очекујемо да нас огранак УНС-а, ДНКиМ обавештава и консултује у вези са свим важнијим одлукама, а исто тако штити и наше интересе, што до сада није била пракса.
Јучерашње саопштење је само кап у препуној чаши и један од разлога због којих тражимо да се преиспита легитимитет руководства ДНКиМ.

1. Маја Фићовић
2. Маја Радојевић
3. Ненад Миленковић
4. Љиљана Јанковић
5. Сања Ђокић
6. Маја Миленковић
7. Велибор Тасић
8. Никола Митић
9. Сергеј Запорожац
10. Соња Милојевић
11. Иван Радуловић
12. Славица Радуловић
13. Зоран Влашковић
14. Нада Смикић
15. Никола Крстић
16. Милица Стојановић
17. Тања Гапић
18. Марко Закић

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси