Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Протест због понижавајућег односа Марка Ђурића према новинарима српских редакција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

24. 12. 2015.

УНС и ДНКиМ: Протест због понижавајућег односа Марка Ђурића према новинарима српских редакција

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестују због понижавајућег односа директора Канцелерије за Косово и Метохију Марка Ђурића према новинарима српских редакција на Косову.

 

Ђурић је данас током боравка у Лапљем Селу најавио новинарима српских редакција своју посету Јањеву, а потом се тамо није појавио.

УНС и ДНКиМ сматрају лошом праксом да Канцеларија за КиМ организује у Грачаници пријем за новинаре албанских редакција са Косова који на коктелима добијају изјаве од господина Ђурића у вези са Заједницом српских општина и одлуком Уставног суда Косова, док само дан касније Ђурић одбија да да изјаву новинарима српских редакција у Лапљем Селу, уз обећање да ће то учинити током посете Јањеву .

УНС и ДНКиМ истичу да су новинари српских редакција директора Канцеларије за Косово и Метохију чекали у Јањеву више од два сата на температури испод нуле, али се он није појавио. Разишли су се оног момента када је стигла информација да се Ђурић, иако је најавио, неће појавити у Јањеву где становништво у овом крају данас обележава Бадњи дан по Грегоријанском календару.

УНС и ДНКиМ од Канцеларије за Косово и Метохију и њеног директора Марка Ђурића траже извињење новинарима српских редакција, као и објашњење за овакав понижавајући однос према колегиницама и колегама који извештавају на српском језику са простора Косова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси