Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Српски посланици у Скупштини Косова пропустили још једну шансу за стварање независног српског канала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

04. 11. 2015.

УНС и ДНКиМ: Српски посланици у Скупштини Косова пропустили још једну шансу за стварање независног српског канала

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) жале што су политички представници српског народа на КиМ, давањем сагласности за ратификацију Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) Косова Европској унији, пропустили још једну прилику да се изборе за закон који би гарантовао формирање независног српског канала за целу територију Косова.

УНС и ДНКиМ подржавају Косовско стратешко акциону мрежу (КСАМ), која окупља претежно српске невладине организације, а која је изразила забринутост због неспровођења многих закона и Уставом Косова загарантованих права који се односе на српску заједницу, међу којима је и формирање независног телевизијског канала на српском језику.

УНС и ДНКиМ сматрају оправданим критике које је српским посланицима упутио КСАМ, јер су гласањем за ССП дали легитимитет неспровођењу гарантованих права и закона који се односе на српску и друге неалбанске заједнице на КиМ.

Док се у Бриселу воде интензивни преговори о будућности српске заједнице на Косову, УНС и ДНКиМ сматрају непримереним да српски посланици у Скупштини Косова гласају за законе које предлаже владајућа већина, упркос томе што се не спроводе закони и уставне обавезе Косова који се односе на српски народ. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси