Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Председница Косова Атифете Јахјага одбила да прими новинаре српских медија на договорени интервју
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

06. 03. 2015.

Председница Косова Атифете Јахјага одбила да прими новинаре српских медија на договорени интервју

Председница Косова Атифете Јахјага данас је по други пут одбила да прими новинаре српских медија на договорени интервју на који их је позвао сам кабинет председнице.

 

Према информацијама Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), председница Косова је одлучила да на интервју прими само одређену групу новинара али је и њима сат пре заказаног пријема отказала сусрет.

Део новинара са севера Косова кренуо је на заказани интервју, али су о отказивању сазнали на путу до Приштине, док је већа група српских новинара већ била испред кабинета председнице када им је речено да се интервју одлаже. Време интервјуа је јуче већ мењано са 11 на 13 сати.

УНС и ДНКиМ су и раније критиковали Председништво Косова због лошег односа према српским медијима због чега је ова институција заузела друго место  на листи „Црни божур“ у рангу институција које непрофесионално сарађују са медијима и која често крши Закон о употреби језика. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси