Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  ЕФЈ и бројни медији пренели захтев да се истраже киднаповања и убиства новинара на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

15. 01. 2015.

Извор: ДНКиМ

ЕФЈ и бројни медији пренели захтев да се истраже киднаповања и убиства новинара на Косову

Европска федерација новинара (ЕФЈ), регионални огранак Међународне федерације новинара, која заступа више од 320.000 новинара из 40 земаља, објавила је на својој интернет страници саопштење Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) и Удружења новинара Србије (УНС) поводом одлука Саветодавне комисије за људска права Уједињених нација у Приштини.

ЕФЈ је пренео саопштење ДНКиМ и УНС-а на енглеском језику http://europeanjournalists.org/blog/2015/01/15/uns-demands-investigation-into-missing-and-murdered-journalists-in-kosovo/.

Саопштење ДНКиМ и УНС-а јуче су пренели сви водећи медији на српском језику на Косову и Метохији као и велики број медија у централној Србији попут РТС-а, РТВ-а, Фонета и многих дугих.

У саопштењу су новинарске организације затражиле од УНМИК-а, ЕУЛЕКС-а и приштинских институција да поступе по препорукама Саветодавне комисије за људска права Уједињених нација у Приштини и спроведу истраге о убијеним и несталим, кривце казне и дају правичну надокнаду породицама жртава.

ДНКиМ и УНС су у саопштењу позвали и Специјалног представника генералног секретара УН на Косову да јавно саопшти шта је урадио по објављивању оваквих закључака Комисије.

Саопштење УНС-а и ДНКиМ можете преузети са линка: http://www.uns.org.rs/desk/Drustvo-novinara-kim/28366/uns-i-dnkim-unmik-i-euleks-da-postupe-po-preporukama-savetodavne-komisije-za-ljudska-prava-un.html

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси