Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  „Бели божур“ уручен Гордани Ђорић, Аљбин Курти није дошао по „Црни божур“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

13. 12. 2022.

Аутор: J.M Извор: УНС

„Бели божур“ уручен Гордани Ђорић, Аљбин Курти није дошао по „Црни божур“

„Двадесет две године смо заједно на истом путу - ви новинари који својим радом желите да благовремено информишете јавност, а ми као неко ко је прихватио обавезу да помогне женама“, поручила је председница Удружења пословних жена „Авенија“ Гордана Ђорић на додели признања „Бели божур“ за најбољу сарадњу са новинарима и медијима у 2022. години. Премијеру Аљбину Куртију је “Црни божур” остао неуручен.


Активна, не само у области којом се примарно бави, а то је положај жена и њихова економска стабилност, већ и у привреди, политици, очувању културе, традиције, али и екологије, Ђорић је увек била доступна за сарадњу, наводи се у образложењу чланова жирија Удружења новинара Србије на Косову.

Награду је Ђорићевој уручила” чланица Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије, Оливера Радић, рекавши да је овогодишња добитница “Белог божура” својим радом отворила врата женског света на Косову и Метохији.

 „Гордана је извела косовску жену у јавност. Захваљујући њој, ми смо упознали лепоту, рад и проблеме жена у свим деловима Косова и Метохије. Њено Удружење је обележило 20 година постојања, што је ретко на нашим просторима у овако тешким условима“, казала је новинарка Радић.

 Добитница „Белог божура“ Гордана Ђорић истакла је да ова награда за Удружење пословних жена „Авенија“ и њу лично, као председницу, представља једно од најдражих признања.

 „За мене је ово велика част јер успешно сарађујемо свих ових година.Захваљујући вама наше Удружење је постало видљиво“, навела је добитница.

 Ни овогодишњи добитник “Црног Божура” се није појавио да преузме признање. Према оцени, чланова Удружења новинара Србије на Косову, Аљбин Курти је “Црни божур” зарадио због несарадње са медијима и новинарима.  Није прихватао позиве за гостовања, а из његовог кабинета није било одговора на бројне захтеве новинара српских редакција за интервју.

 Секретарка Друштва новинара Косова и Метохије, Јелена Марковић,  рекла је да се новинарска заједница, не само данас, већ констактно труди да укаже на важност сарадње са медијима, а све у циљу правовременог, тачног и објективног информисања јавности.

 “Нека ова награда и Горданин пример буду сигнал упућен другима да је следе. Уверени смо да поред Вас и предлаганих кандидата за овогодишње признање “Бели божур” има још много појединаца из јавног живота који имају одговоран и отворен приступ медијима, односно, друштву у целини. Желимо да позовемо и све који занемарују обавезе према јавности, да у наредној и свакој следећој години раде на поспешивању сарадње са новинарима.”, поручила је она.

 Ове године у конкуренцији је било 12 кандидата за „Бели ” и девет кандидата за „Црни божур”.

 Признања “Бели и Црни божур” установило је 2014. године Удружење новинара Србије на Косову, како би указало на позитивне и негативне примере сарадње институција, појединаца и организација на Косову и Метохији са медијима и новинарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси