Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Хитно утврдити ко је напао сниматеља приштинског Инсајдерија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

17. 11. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: Хитно утврдити ко је напао сниматеља приштинског Инсајдерија

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђује физички напад на сниматеља медијске куће Инсајдери из Приштине Јетмира Мујија, који се десио пре неколико сати у Косовској Митровици. УНС и ДНКиМ траже од међународне полиције да испита све околности овог случаја и пронађе ко је напао колегу Мујиа.

До инцидента је дошло у Северној Митровици када је сниматељ Инсајдерија, како је Муијев колега Висар Дурићи изјавио за портал Коссев, приметио насилно гурање младића у аутомобил који се брзо удаљио. Муји је трчао за аутомобилом, стигао је до њега и видео групу људи која убацује повређеног дечака Г. ГЈ. у возило хитне помоћи.

 „Истог тренутка када је амбулантно возило отишло и одвезло повређеног младића, из те групе људи напали су Мујија и покушали да му отму телефон“, рекао је за Коссев Дурићи.

 УНС и ДНКиМ траже да се медијским радницима на Косову без одлагања осигура безбедно радно окружење и неопходи услови за извештавање.

 УНС и ДНКиМ истичу да је у кризним ситуацијама посебно потребно да до грађана стижу тачне информације и да је елементарни услов за то потреба да се осигура безбедан рад новинара и медијских радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси