Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Масовни протест против укидања "Утиска недеље"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

13. 10. 2014.

Аутор: A. Куртеш Извор: Политика

Масовни протест против укидања "Утиска недеље"

Дирљиво је и охрабрујуће наћи се окружен масом која ти даје подршку - рекла је Оља Бећковић, и додала: - Мој утисак је да 24 године нисам радила узалуд, али имам опасан утисак да је ово сада све узалуд.

Одговарајући на питање да ли ће бити помака у решавању ове ситуације, она је изразила наду да ће власници телевизије Б92 поштовати важећи уговор и оценила да су ствари отишле у веома лошем правцу.

- Требало је да много раније имам утисак, и да ми сви имамо утисак, да ће ово да се догоди, да ће нас забранити - казала је Бећковићева, која је била у пратњи оца Матије и сестре Људмиле.

- Као озебао човек сунце, тако супруг и ја чекамо повратак емисије „Утисак недеље” Оље Бећковић на мали екран, а по свој прилици то прижељкује и овај окупљени народ - казала је Мирна Влајић, пензионерка, стрпљиво ишчекујући да стави свој потпис на петицију подршке Бећковићевој, за спас емисије „Утисак недеље”.

Грађани, којих је, према процени чувара реда, испред улаза у телевизију Б92 у 21 час било око хиљаду, својим доласком у време предвиђено за емитовање „Утиска недеље” и потписивањем петиције поручили су да чињеница да се налазе на том месту говори више од њихових речи.

- Нисмо равнодушни. Мислимо главом, јер је укидање једне емисије атак на слободу медија - додао је студент Арсен Петровић, док су његови вршњаци хорски казали - Ми осећамо горчину због свега што се дешава.

Окупљени су носили транспаренте „Могу да буду опасни” и „Није ти Србија Северна Кореја”. Скупу су присуствовали и Зоран Живковић, лидер Нове странке, Бојан Пајтић, председник Демократске странке, и Латинка Перовић, историчар. - Ово је трећи по реду протест, и рекао бих да је овог пута окупљање масовније - оценио је Вукашин Обрадовић, председник Независног удружења новинара Србије.

- Ми желимо овим и будућим окупљањима да направимо притисак на све оне који мисле да је стезање обруча у јавном мњењу пут ка Европи - казао је Обрадовић. Према његовим речима, у извештају Европске комисије види се да је још неопходно радити на слободи медија.

- На новинарима и грађанима је да покажу да без критичког дијалога и слободе медија нема европске Србије - рекао је председник НУНС-а.

 

Коментари (4)

Остави коментар
сре

15.10.

2014.

Bla [нерегистровани] у 00:24

Re: uh

Da li je ovo tekst iz '93 god? Stvarno, zar nismo takve stvari prevazisli. Mi Srbi...a oni Hrvati i domaci izdajnici...... Dosta sa trovanjem.

Одговори
сре

15.10.

2014.

Bla [нерегистровани] у 00:19

Budjav lebac

Slobo, vrati se sve ti je oprosteno.
Eto, napisah.. Mislila sam da su najgora vremena prosla. Medjutim tada smo imali nadu I veru u bolje sutra. Sad nema ni nade, ni volje, ni snage za bolje sutra. Onaj lakoverniji deo naroda koji je isto lako padao na Slobove price pada I na price vrhovnog vodje. Ostatak je u cudu I ne veruje da nam se ponovo desava.
Svima je u sustini gore, a narod se opasno ucutao I mnogoooo je gladan. Mozda ne znaju svi da razmisljaju na pravi nacin, ali na prazan stomak radi samo zivotinjski instinkt. Moj utisak je da glad nece moci da cenzurisu. Trpece narod do proleca... Zivi bili I da nam svima jednom krene na bolje.

Одговори
пон

13.10.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 22:10

Дирљиво и тужно

Све је ово дирљиво, посебно да госпођа није радила 24 године узалуд. Тачно је , није радила узалуд, а колико је нас који смо радили и по 40 година узалуд. Дирљиво је што су били присутни Пајтић, Живковић, посебно Титова омладинка Латинка. Боже, драги Боже, када би Бећковићка изнијела мишљење о овј тријци. Боже, какво мишљење има Бећковићка о њима. Нису они узалуд дошли да је подрже. Знају они шта раде. Знају они где треба да се насликају. Ко зна, можда ову двојицу она буде помагала једнога дана, можда им буде куповала цигарете или доносила неко добро вино. Шта ја то булазним. Ту је и велики академик, који воли да се ћер, ћер ћера. Тај акдемик је посебна прича. Сигуран сам да ће му његов пријатељ митрополит Амфилохије рећи у четири ока да му није мјесто тамо гдје су Пајтић, Живковић и Перовићевна, звана Латинка. Ту су, кажете, и млади. Српска евроомладина не гледа Утисак, они су у то вријеме у кафићима. Довољно је да је један млади ту, да да изјаву.
Укидање Утиска је атак на медије, а да ли је утисак 24 године био атак на многе нас, на Србију. Молим вас све, уразумите се, престаните више да овај унесерћени народ ћер, ћер ћерате и да му свакодневно у главу утискате Утисак. Шта се догађа са УНС-ом. Зар има смисла да сте објавили примитивни текст неког лумпкњижњвника у Билтену УНС-а. Зашто се УНС толико потурио, да ли сте добили одговарајућу сагласност нас чланова. Да би сте водили овакву кампању, морали сте затражити писмену сагласност свих чланова УНС-а.
Ипак да се мало дотакнемо Латинке. У току вјерског и етничког рата, у највећем јеку етничког чишћења Срба у Хрватској, одржан је у Загребу симпозијум на коме су „научно доказане“ оптужбе на рачун српског народа. То што су на том симпозијуму говорили хрватски интелектуалци, углавном бивши Титови јањичари и фаворити, ангажовани у „домовинском“ рату и „борби против српске агресије“, не треба се ни чудити, али када тврдњу „о примарној српској одговорности за рат“ , односно „да је великосрпска освајачка политика основни узрочник рата на овим просторима“ изговори у сред Загреба, и то као уводничар, представник српских интелектуалаца, Латинка Пероввић, онда није чудо да се јавља и као заштитница Утиска. До када ће се ти Брозови јањичари и јањичарке појављивати, враћати да виде какав су пустош оставили иза себе, да виде у каквом је стању овај гчладни, опањкани, преварени, покрадени народ.

Одговори
пон

13.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:31

sve je isto....

...samo njega neeeeeeeema.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси