Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  "Утисак недеље" посвађао посланике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

02. 10. 2014.

Извор: Бета, Мондо

"Утисак недеље" посвађао посланике

Почетак редовног заседања и расправу о предлозима закона јуче је у Скупштини Србије обележила полемика посланика о емисији "Утисак недеље". Полемика о емисији "Утисак недеље" Оље Бећковић, која се донедавно приказивала на Б92, избила је између посланика владајуће Српске напредне странке (СНС) Зорана Бабића и опзиционе Нове странке (НС) Владимира Павићевића.

Посланик Нове странке је у расправи о изменама закона о јавној својини и о пореском поступку и пореској администрацији, поменуо "Утисак недеље" и питао зашто је премијер Александар Вучић укинуо ту емисију која је на програму била 24 године.

Павићевић је навео да измене закона говоре да се "укључио аларм" због буџета Србије и позвао потпредседницу Владе Кори Удовички која је те предлоге образлагала посланицима, да поручи премијеру Вучићу да би било добро да дође у Скупштину и да говори о стању у буџету, како би му посланици поставили још неколико питања, међу којима и зашто је укинуо "Утисак недеље".

"Ви сте, госпођо Удовички, за мене утисак недеље", рекао је Павићевић поводом измена Закона о јавној својини који је, како је оценио, Влада предложила да би се "неодговорним особама продужили рокови".

Шеф посланичке групе владајуће СНС Зоран Бабић је рекао да се Павићевићева оцена о "Утиску недеље" "граничи с безобразлуком" и подсетио да је Б92 приватна РТВ-установа.

"Уколико неко мисли да премијер може да одређује правила у приватној компанији, то је безобразно у најмању руку, и заслужује осуду", рекао је Бабић и додао да опозиција може да критикује "све и свашта", али да мора да постоји правно утемељење, а не "утемељење у безобразлуку".

Павићевић је упитао председницу Скупштине Србије Мају Гојковић зашто није реаговала и заштитила достојанство парламента од помињања "безобразлука" - што је изговорио посланик СНС.

Скупштина је јуче завршила начелну расправу о изменама закона о јавној својини и о пореском поступку и пореској администрацији, а седницу ће наставити сутра, расправом о Прелогу закона о извозу и увозу наоружања и војне опреме.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси