Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Мој утисак је да ово никад није било
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

29. 09. 2014.

Извор: Блиц

Мој утисак је да ово никад није било

Све су ово питања која су покренута укидањем „Утиска недеље“ са Б92, а до одговора трагамо, а с ким друго, него са ауторком емисије Ољом Бећковић.

- Да вам је неко пре годину дана рекао да ће Б92 укинути вашу емисију, шта бисте му рекли?

Рекла бих да сам сваке недеље испочетка изненађена да још нису добили такав налог, а ви бисте ме уверавали да нико не би себи дозволио да уради нешто што није пало на памет ни Слободану Милошевићу.

- Колико је укидање „Утиска недеље“ медијско, а колико политичко питање?

Верујем да је питање политичкомедијско, што је најдубљи проблем друштва у којем живимо. Готово да не постоји ниједна телевизија која не дугује захвалност нашем руководству што постоји.

-Зашто мислите да је обраћање премијера била “циркуска представа”?

Можда би било искреније да сте ми поставили краће питање. Рецимо, зашто мислиш? Свако ко је себи дозволио да и даље нешто мисли, разуме да смо у недељу у 15 били у циркусу, срећом нисмо повели децу. Имала су паметнија посла.

- Да ли сте се чули са премијером Вучићем у вези са целом причом о „Утиску“?

Не.

-Како вам изгледа најављени протест твитераша из ДС и других партија који су најавили окупљање испред Б92 у време када је „Утисак“ требало да крене?

Нисам то разумела као страначку, већ грађанску акцију. Не ради се о одбрани мене, већ о дизању гласа против цензуре и укидања сваког простора за различито мишљење. Рецимо на мишљење да је јучерашње хитно обраћање премијера јавности циркуска представа и вређање свих грађана, па и оних који су га изабрали.

- Како је Веран Матић дозволио укидање „Утиска“, ипак је он главни и одговорни уредник Информативног програма Б92?

Колико разумем саопштења Верана Матића, он чини све да подсети менаџмент на ту чињеницу и своју визиткарту.

- С друге стране, Б92 је приватна ТВ која хоће забавни програм и неће “Утисак”, што је такође легитимно. Зашто сте одбили прелазак на кабловски канал „Б92 инфо“?

Нисам одбила прелазак на кабловски канал, одбила сам прелазак у канал. Одбила сам ултиматум. Разумем да постоје разне ствари које су такође легитимне, али не знам шта је легитимније од важећег уговора.

- Како гласи најлуђа “теорија завере” коју сте чули о укидању ваше емисије?

Очекујем да ће се тим који се препоручио Руководству побринути да ова провинцијска верзија “House of cards” траје још неколико сезона. Не сумњам да ћемо тек бити информисани, на сваки минутдва.

- Да ли вам је сада жао што вам је последњи гост био Владимир Беба Поповић?

Жао ми је њега.

- Постоји ли још нека телевизија на коју бисте пренели „Утисак недеље“?

Шта је ваш утисак? Да ли постоји једна телевизија?

- И на крају, какав је ваш утисак након свега?

Ово никад није било.

А како ћемо да преживимо?

- Да ли сте већ организовали емисију која је синоћ требало да се емитује?

Пре десет дана огласила се ПР служба Б92 и најавила почетак емитовања „Утиска недеље“ од 28. септембра. На све покушаје ПГ Мреже, адвоката, да добијемо писмену потврду да ће емисија, осим у виртуелном свету, заживети и на земаљском, менаџмент Б92 остао је нем. Упркос тој чињеници, довољној за сваког паметног, остала сам у уверењу да важећи уговор обавезује Б92, једнако као и мене. За ову недељу позвала сам у госте професорку Дану Поповић, председника Фискалног савета Павла Петровића, председника УПС Небојшу Атанацковића. Утисак је да је тема како ћемо преживети. Подразумева се да сам звала и ресорне министре, али нису били у могућности да прихвате позив. Последњи састанак са представницима менаџмента Б92 био је у петак. Не само што сам стекла утисак да су одустали од уцене да је услов за емитовање у недељу мој потпис да прелазим у новембру у канал, већ је стигла и званична потврда да ће емисија ићи.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси