Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

28. 09. 2014.

Аутор: Т. Спаић, В. Јокић Извор: Блиц

Рат Оље и Б92

Независно удружење новинара заказало је протест испред зграде ТВ Б92 за вечерас, у време када је емисија требало да буде емитована, а ауторка нема дилему да је у питању политичка одлука гушења медија, перфиднија него у злогласно време Слободана Милошевића.

Емисија није одложена, већ је забрањена, и ја нисам добила договор, већ уцену и ултиматум. Зашто да прелазим на канал који нема никакву покривеност и гледаност. То њихово инсистирање да једноставно не може, говори ми да је некоме нешто чврсто обећано и да је реч о политичком налогу.

„Блиц” је о свему разговарао са Владом Милићем, директором Продукцијске групе „Мрежа” која прави „Утисак недеље”. Ако ви емисију која вам доноси зараду стављате на кабловски канал који је једва гледан, онда се логично поставља питање зашто се комерцијална ТВ одриче пара.

Подсетићу да је по уговору емисија „Утисак недеље“ требало да се емитује два пута у јулу (6. и 13. јула) и онда после летње паузе по четак нове сезоне је био заказан за 31. август, што значи да до данас седам емисија није емитовано. И на њима није зарађен новац. То је чињеница која изазива сумњу у праве разлоге рекао је Милић за „Блиц”.

Угледним економистима који су позвани као гости скандалозно је у последњем тренутку отказано снимање и сумњу буди и чињеница да су гости познати по опозиционим ставовима. Главни и одговорни уредник информативног програма Б92 Веран Матић саопштио је да је позвао борд директора да се одмах нађе решење како би „Утисак недеље“ био на програму Б92 већ идуће недеље.

У ТВ Б92 негирају да су забранили „Утисак недеље”, а Беба Драгић, портпаролка ове куће, изјавила је за „Блиц” да „с обзиром на то да је информативна платформа, канал Б92 Инфо, такође део система Б92, не постоји прича о забрани емитовања”. Преговори већинских акционара Б92 са Ољом Бећковић и ПГ Мрежом трају дуже време.

Постојала је нада да ће договор у вези са њеним ангажманом бити успешан и стога је и датум почетка емитовања серијала требало да буде 28. септембар. Како до конкретних договора није дошло, емитовање емисије је одложено до даљег рекла је Драгићева, и додала да је Ољи Бећковић понуђено „да се 'Утисак недеље' емитује до новембра на ТВ Б92, након чега и на Б92 Инфо, као и да узме учешће у уређивању ове платформе, али она то није прихватила”. 

Позвани и гости

У петак по подне изгледало је да је постигнут договор око наставка емитовања. Требало је да у вечерашњој емисији гости буду Даница Поповић, професорка Економског факултета у Београду, Павле Петровић, Председник Фискалног савета Србије, и Небојша Атанацковић из Уније послодаваца. Они су у петак око 20 сати експресно обавештени да је емисија отказана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси