Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Рава у Сремским новинама: Проблеми новинара у локалним медијима недовољно видљиви
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

31. 10. 2022.

Аутор: УНС-ДНВ Извор: УНС-ДНВ

Рава у Сремским новинама: Проблеми новинара у локалним медијима недовољно видљиви

У посети редакцији најстаријег листа у Срему, председник УНС-овог огранка у Војводини, разговарао је са запосленима о условима рада и изазовима са којима се сусрећу.

,,Иако медијски радници у Србији, генерално, нису задовољни платама и условима за рад, ми тренутно не можемо да се пожалимо“, рекао је главни и одговорни уредник овог листа, Немања Милошевић и додао да су плате у висини републичког просека, а свакако више од онога што прима већина колега у Војводини.

Док се медији, посебно локални, издржавају од буџетског суфинансирања пројеката, Милошевић каже да они нису зависни од тог извора прихода, и појаснио да им пројекти доносе око 30 одсто прихода, а да остало зараде од маркетинга, продаје и претплате.

 

 

Милошевић је истакао да су подмладили екипу, да имају и добар менаџмент, али и да им је главна предност традиција. Наиме, Сремске новине се читају од среде, 1. јануара 1961. године, па имају сталне читаоце, појединце, али и читаве фирме и да уживају велико поверење код локалног становништва.

Како би одговорили потребама савремених читалаца, покренули су и сајт, има их и на друштвеним мрежама, али истичу да је у њиховом случају штампа и даље исплативија, а да су новине које штампају више од 62 године њихова главна снага.

 

,,Највећи изазов у последње време је много већа цена папира за штампање, до ког је уједно и тешко доћи, па смо били приморани да смањимо број страна са 32 на 24. Покривамо цео Срем и настављамо да по сеоским срединама бесплатно делимо пет специјализованих билтена”, додао је Милошевић.

У разговору са запосленима у Сремским новинама председник УНС-ДНВ обећао је да ће највеће новинарско удружење више пажње и подршке дати колегама у локалним медијима, јер су њихови проблеми мање видљиви, а њихова улога од непроцењивог значаја.

Борба за заштиту права новинара, више простора на сајту УНС-а за колеге из мањих средина, јачање професионалних компетенција кроз стручне радионице, неке су од активности које могу допринети побољшању положаја новинара, рекао је Рава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси