Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу о безбедности младих на интернету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

17. 10. 2022.

Аутор: УНС-ДНВ Извор: УНС-ДНВ

УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу о безбедности младих на интернету

Удружење новинара Србије – Друштво новинара Војводине позива новинаре и студенте новинарства на радионицу о професионалним стандардима у извештавању о последицама ризичног понашања младих на интернету, која ће бити одржана 27. октобра у 17 часова, у простору редакције Сремских новина, улица Светог Димитрија 2/II, Сремска Митровица.

Слање узнемиравајућих и претећих порука, објављивање понижавајућих фотографија и видео снимака на друштвеним мрежама, разговор с непознатим особама, дељење личних информација, посете небезбедним сајтовима, само су неки од облика ризичног понашања.

Дигитална технологија је уз предности донела и опасности посебно за младе који на интернету проводе све више времена.

Новинари ће на радионици упознати алате и алгоритме који могу да послуже у разоткривању фото-видео монтаже и нетачних информација. На тај начин моћи ће да упозоре јавност, а посебно младе и њихове родитеље, на опасности које вребају на интернету.

На радионици ће говорити новинарка агенције Frans-Pres Марион Даутри, новинарка РТВ Невена Вртулек и омладинска едукаторка у области медијске писмености Нина Глишић.

Присуство је бесплатно, али је неопходна пријава на адреси: uns.dnv@gmail.com у  којој наведете име и презиме, број телефона и редакцију. Број учесника је ограничен.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Радионица је суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси