Насловна  |  Актуелно  |  Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима  |  СМС број за акцију УНС-а и Курира „Израдимо статуе херојима албанске голготе“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима

24. 06. 2016.

Извор: УНС

СМС број за акцију УНС-а и Курира „Израдимо статуе херојима албанске голготе“

Акцији Удружења новинара Србије и листа Курир прикључила се и Хуманитарна фондација Нови Београд те је од данас активан СМС број преко ког ће се такође прикупљати донације. Да помогнете израду и постављање статуа бронзаних војника испред спомен-костурнице на грчком острву Видо треба да упишете 180 и пошаљете СМС на број 3030. Цена поруке је 100 динара, а ПДВ се не наплаћује. За донације из Швајцарске потребно је послати СМС на број 455 са садржајем хуман180. Цена је 10 CHF.

Активни су и динарски и девизни рачун, а преко сајта Хуманитарне фондације Нови Београд можете уплатити донацију картицом на линку е-донирај

У јубиларној години, у којој се обележава стогодишњица од искрцавања српске војске, државе и избеглица на грчко острво Крф, Хуманитарна фондација Нови Београд, УНС и Курир акцијом „Израдимо статуе херојима Албанске голготе на острву Видо“ желе да се сви заједно бар мало одужимо славним прецима и коначно завршимо маузолеј, у коме почивају јунаци из Првог светског рата издахнули пошто су пешке прешли Албанију.

Градња маузолеја на „острву смрти“, који је пројектовао чувени архитекта Николај Краснов, почела је 1939, али је Други светски рат све прекинуо. У деценијама које су уследиле, маузолеј никада није завршен.

Две импозантне статуе српских војника, високе по три и по метра, треба да стоје на улазу у спомен-костурницу и тиме вечито одају почаст српским страдалницима чије су кости у маузолеју и хиљадама оних који су покој нашли на дну Јонског мора у плавој гробници.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси