Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Новинари из региона у УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

19. 12. 2019.

Извор: УНС

Новинари из региона у УНС-у

Четворо новинара, продуцената српских медија и представника организација Срба у региону, који су на десетодневном студијском боравку у Београду, данас су у Удружењу новинара Србије (УНС).

У обуци у београдским редакцијама су Милош Стојковић из македонске Споне, Саша Стојиљковић из Савеза Срба Словеније, Душан Велимировић са портала Srbi.hr и Бранислав Михајловић из Радио-телевизије Републике Српске.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић колегама је говорио о активностима и упознао их са историјатом најстарије новинарске организације у региону.

О специфичностима веб новинарства и креирању мултимедијалних садржаја данас им је говорио предавач новинарске школе и школе веб новинарства УНС-а и асистент на Факултету политичких наука Марко Недељковић.

Предавачи Бојана Барловац и Павле Златић говориће им о истраживању података на вебу и извештавању за онлајн медије.

Осим предавања у УНС-у новинари из региона, који су на шестом по реду студијском боравку, имаће праксу у програму за дијаспору РТС-а.

Учествоваће и на Деветој конференцији новинара и медија дијаспоре и Срба у региону која ће бити одржана у четвртак, 26. децембар са почетком у 10 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III).

Овај програм реализује УНС уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси