Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Основано саморегулаторно тело за оглашавање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

21. 04. 2019.

Аутор: В.Н. Извор: УНС

Основано саморегулаторно тело за оглашавање

Први пут у Србији прошле недеље основано је саморегулаторно тело у области оглашавања.

Како је УНС-у рекла извршна директорка Националне асоцијација за етичке стандарде у оглашавању (НАЕСО) Јелена Ивановић ово тело помагаће потрошачима, медијима, оглашивачима и агенцијама.

НАЕСО ће, према речима Ивановић, пружати стручне савете и тумачења у вези са применом Кодекса маркетиншких комуникација, проверавати притужбе на рачун огласних порука и кампања и организовати едукативне програме намењене професионалцима.

„Кодекс се односи на све врсте медија, што значи да ће НАЕСО својим радом допринети и развоју и уређењу медијске индустрије“, наводи Ивановић.

Она каже да је НАЕСО независно, невладино и непрофитно удружење, а његовим оснивањем Србија се нашла на листи више од 20 земаља које имају своја национална саморегулаторна тела у области оглашавања.

Чланови НАЕСО су пуноправни - свако правно лице које се бави маркетиншком комуникацијом (агенције, оглашивачи, издавачи...) и придружени - удружења и друге непрофитне организације.

„Потписивање писма о намери је први корак у процесу учлањења, а скупштина одржана 11. априла окупила је представнике компанија и удружења укључених у креирање саморегулаторног механизма у Србији“, рекла је за УНС Ивановић.

Ове године планирано је формирање органа НАЕСО и правилника о раду, организовање едукативних тренинга о саморегулацији, као и њихово пријављивање за чланство у Европској алијанси за стандарде у оглашавању (EASA), наводи она.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

21.04.

2019.

Realan [нерегистровани] у 12:48

Ah

"Nezavisno, nevladino i neprofitno". Dobar vic!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси