Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Десетка за ”Језик нових медија - Стил писања на вебу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

24. 12. 2010.

Десетка за ”Језик нових медија - Стил писања на вебу”

Млада координаторка УНС-ове Школе веб новинарства Драгана Петковић дипломирала је јуче са десетком новинарство на Факултету политичких наука. Тема дипломског рада била је “Језик нових медија - Стил писања на вебу”. Испитна комисија оценила је да се ради о пионирском раду

- Основно новинарско образовање је од великог значаја и за рад у онлајн медијима, али је неопходно да новинари унапреде вештине, јер само преношење текстова из штампе на веб не даје добре ефекте. Тиме се не искоришћава пун потенцијал нових медија, запостављају се потребе корисника за интерактивношћу и разменом садржаја, сто је једна од главних предности интернета. Веб тражи да текстови буду краћи и динамичнији, наслови недвосмислени, а новинари спремни да линкују, обогаћују текстове мултимедијалним садржајима и стално прате пулс корисника – поручила је Драгана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси