Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Септембарски број Линка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

14. 09. 2010.

Септембарски број Линка

Линк у септембарском броју доноси!

Нове технологије мењају људе
Ауторка: Биљана Кусљевиц

Предности нових технологија брзо су увидели уредници новина, телевизија и радио-станица. Тако данас, готово да нема медија, који не користи интернет за промовисање свог програма. Овај начин комуникације одговара широј публици, али не и запосленима које би компјутери могли заменити на послу.

Телевизију потпуно уређују гледаоци
Ауторке: Сања и Маријана

Као уредник и водитељ Националног Дневника, Славко Белеслин гледаоцима Пинка предочава најактуелније дневне информације; познат је још и као водитељ политичког ток шоуа „Пирамида“ и лице некадашње БК телевизије. О новинарству, професији, телевизији уопште и медијској популарности, за часопис ЛИНК говори Славко Белеслин.

Извоз телевизијског садржаја из Србије или сасвим могућа мисија
Аутори: Растислав Дурман и Весна Вујасиновић

На осамнаестом ДИСЦОП Еаст-у крајем јуна, на четвртој етажи престижног хотела „Софител“, у пет апартмана постојао је и павиљон Србије. Чинило га је тридесет произвођача телевизијског садржаја из Србије, с тиме што је физички било присутно десет компанија које су представљале још двадесет продукцијских кућа и телевизијских станица.

IBC 2010 Preview
Аутор: Синиша Исаков

Од 9. до 14. септембра, у Амстердамском РАИ центру, одржава се ИБЦ конференција и изложба, са низом пратећих догађаја. Намењена свету креирања, менаџмента и дистрибуције аудио и видео садржаја ИБЦ 2010 неминовно ће бити обележена текућом кризом, али би требала да буде и у знаку првих успеха у њеном превазилажењу.

Стање медија у Србији
Аутор: Рич Мек Клир

Чак и са падом прихода од реклама/оглашавања који је почео пре две године, тржиште медија је боље и 5 пута веће у поређењу са 2001. када је износило 30 милиона евра (сада је 160 милиона €, а у 2008. је било преко 200 милиона €). По многим мерилима ствари јесу боље, за ЛИНК коментарише Рич Мек Клир.... и још много тога!

Више о Линк-у, начинима и условима претплате можете сазнати на http://www.mediart.org/index.php?view=subscription

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси