Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Летњи број Линка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

11. 06. 2010.

Летњи број Линка

Линк у летњем броју доноси:


Горки укус тржишног колача
Аутор: Милан Михајловић


У Србији, међу предузећима, а нарочито предузећима медијске оријентације, већ дужи период хара недисциплина плаћања. Са појавом финансијске кризе, број фирми које не испуњавају своје обавезе на време расте из дана у дан. Аутор сугерише како наплатити одреализовано и како обезбедити избегавање судских процеса који код нас трају веома дуго.

Чекање
Ауторке: Маријана Рамић и Рада Новаковић


Према подацима Агенције за приватизацију, у Србији продају тренутно чека 52 медија, углавном електронских, док је број оних који су приватизовани 56. Неприватизовани медији и даље будућност виде у оквиру буџета локалних самоуправа, док су купци више заинтересовани за пословни простор, опрему и земљиште општинских медија, него за њихову основну делатност - информисање самоуправа.

Све је важно!
Ауторке: Сања и Маријана


Наташа Миљковић, ТВ ауторка, водитељка, новинарка, блогерка и активна учесница форума на www.натаса-миљковиц.цом, сајту на којем педантно бележи како своје објављене интервјуе, тако и реаговања на емисије које ради, за часопис ЛИНК, говори о садржају и важности интернет презентације, новим медијима, а дотиче се и искуства рада на телевизији.

Е-живот?
Аутор: Вук Вуковић

СецондЛифе (СЛ) је симулацију живота подигао на виши ниво, доводећи тако и категорију виртуелне реалности у питање. Ријеч је о највећој 3Д заједници, веома маштовитом, креативном интернет окружењу. Дизајн ове апликације потписује Линден Ресеарцх, а подаци с почетка ове године говоре да СецондЛифе броји око 18 милиона корисника.

Све наше продукције
Аутор: Редакција ЛИНК-а


У оквиру сајма DISCOP EAST 2010 у Будимпешти (22-25 јун) биће организован ПАВИЉОН СРБИЈЕ који треба да представи понуду телевизијског садржаја произведеног у Србији. ЛИНК вам представља независне продукције које ће у оквиру десет штандова овог Павиљона понудити своје програме.

Новинар и још по нешто
Аутор: Норберт Шинковић


Шта је са младим новинарима у мањинским редакцијама? Они морају да буду апсолутно сигурни у своје знање језика – ако им српски није јача страна, морају се максимално потрудити да не направе кардиналне грешке. Друга потешкоћа с којима се суочавају млади новинари у мањинским редакцијама је та што посебно морају припремати и вежбати превођење назива институција, фирми, итд.

2550км = 27’22” документарног записа
Аутор: Мирослав Нацков


Аутор на примеру пројекта „Бугари у Војводини“, документарног филма на тему живота Бугара у Војводини, показује како једна идеја може да прерасте у регионални пројекат и даје практичне савете о томе како планирати и реализовати рад на непознатом терену.... и још много тога!

Више о Линк-у, начинима и условима претплате можете сазнати на http://www.mediart.org/index.php?view=subscription

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси