Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Мајски број Линка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

07. 05. 2010.

Мајски број Линка

Линк у мајском броју доноси:

Доминација живота
Ауторка: мр Сања Бошковић


Уредница и водитељка Вести у 16.00 на ТВ Б92 Живана Шапоња Илић, у разговору за часопис ЛИНК, говори о раду на телевизији, упоређује га са радијским почецима и сумира своје медијско искуство.

Договор програм гради
Ауторка: Бранка Оташевић


Ауторка, једна од учесница, преноси шта се, сем опште и начелне сагласности о потреби културне размене, могло чути на регионалном скупу „ТВ медиј као оруђе интеркултуралне размене“. Конференцију су организовали Независно удружење новинара Србије и Француска амбасада у Београду уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Министарства културе и информисања Србије.

Има ли талента?
Аутор: Бојан Живадиновић


Велики лиценцни пројекти, попут серијала „Ја имам таленат!“, морају да се раде по високим прописаним стандардима и веома су комплексни и тешки за реализацију, можда претешки за телевизијско тржиште Србије и окружења. Захтевни и скупи за продукцију, велики формати код нас тешко налазе и емитере и спонзоре.

Коментарисање кошарке
Аутор: Слободан Шаренац


У коментаторском послу, најважнији је лични стил и начин рада. До података и „кошаркашког знања“ може доћи свако, али сам начин њиховог презентовања у неком директном преносу је најважнији. То се не може научити и неко се једноставно роди са „жицом“ за овај посао.

Уговор о делу вс ауторски уговор
Аутор: мр Борислав Бојић


Вероватно сте више пута били у прилици да будете ангажовани на основу уговора о делу или ауторског уговора, сасвим могуће и за исту врсту посла. Аутор објашњава сличности и разлике између ова два уговора.

Више о Линк-у, начинима и условима претплате можете сазнати на
http://www.mediart.org/index.php?view=subscription

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси