Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Представљање „Божића у Чикагу“ књиге дугогодишњег колумнисте „Политике“ Слободана Стојићевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

24. 04. 2010.

Представљање „Божића у Чикагу“ књиге дугогодишњег колумнисте „Политике“ Слободана Стојићевића


У Културном клубу „Каром“ у Сремским Карловцима (Митрополита Стратимитровића 2) данас, 24. априла, у 19 часова, биће одржано књижевно вече Слободана Стојићевића, који ће представити своје две последње књиге „Нигде лада нема“ и „Божић у Чикагу“. О књигама ће говорити Зоран Живковић, главни и одговорни уредник „Нолита“, издавачког предузећа које је поменуте књиге објавило.

„Божић у Чикагу“ (Нолит, 2010) је осма књига Слободана Стојићевића, дугогодишњег новинара, колумнисте и путописца листа „Политика“. Она је, може се рећи, наставак, или други део претходне књиге „Нигде 'лада нема“ која је доживела велики успех и у припреми је друго издање. За разлику од претходне, која се бави Србијом, „Божић у Чикагу“ су путописне приче настале после Стојићевићевих путовања по свету, али и нашем новом иностранству. Све, осим једне - која није путописна - по којој је књига и добила наслов.

Занимљиво је да је прича „Божић у Чикагу“ настала на потки анономног писма са Интернета. По њој је Стојићевић написао сценарио за играни филм који је у припреми и који ће се снимати у Лос Анђелесу. За улогу једног од главних јунака, Американца Стива, преговара се са некима од најпознатијих холивудских глумаца.

У програму учествује и драмски уметник Александар Матић, који ће читати одломке из Стојићевићевих дела.

Књижевној вечери ће у 17 часова претходити отварање изложбе слика доајена нашег сликарства, ликовног уметника из Сомбора, Павла Блесића.

Реч је о сликама инспирисаним српским и византијским иконама. Ова поставка се сели из Музеја Војводине у Новом Саду за Сремске Карловце.

На отварању изложбе говориће књижевник и ликовни критичар из Сомбора Давид Кецман.

Дубравка Војводић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси