Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Априлски број Линка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

09. 04. 2010.

Априлски број Линка


Линк у априлском броју  доноси:

Могућности сарадње РТВ станица са цивилним сектором
Аутор: Ненад Ј. Николић


У планирању средстава за која се аплицира код донатора, НВО су обавезне да искажу и ставке у вези са пропагандом и ПР активностима. На овој чињеници је заснован текст у којем аутор покушава да заинтересује ТВ посленике да активније сарађују са цивилним сектором.

Све је то схоw програм
Ауторка: Маријана Рамић

У интервјуу за часопис ЛИНК, Зоран Кесић се присећа телевизијских почетака, објашњава концепт своје емисије и открива како му различите медијске улоге које преузима помажу у професионалном раду.

Дефицит телевизијских водитеља или суфицит глумаца?
Ауторка: Сања Игњатијевић Екер


Многи су покушали да објасне и протумаче феномен, који је и ранијих година био актуелан, али данас је, чини се, на сцени права помама глумаца за водитељским пословима (или је обрнуто?). Разна питања се тим поводом намећу, а једно је због чега се продуценти емисија пре одлучују да ангажују глумце, него професионалне водитеље?

Хрватска угазила у дигиталну еру
Аутор: Андреј Матијашевић

Хрватска би до краја године требала у потпуности угасити аналогни телевизијски сигнал и пријећи на дигитално емитирање програма, но све се више говори да се у процес кренуло пребрзо: од прича да је дигитализација запела због финанцијске немоћи државе до нагађања да би цијели процес могао завршити највећом кризом комерцијалних телевизија у њиховој повијести.

Тријада мреже, лавиринта и грозда смисла: Срђан Дамњановић
Ауторка: др Маја Рогач


Сагледавајући грешку као средство разумевања и вредновања, Срђан Дамњановић теоријски разматра један од многих (привидно) саморазумљивих појмова свакодневице, а у низу одредница истражује и специфичне форме погрешивости у свету савремених медија, каже ауторка у рецензији књиге „Речник грешака“, Срђана Дамњановића.

Више о Линк-у, начинима и условима претплате можете сазнати на

http://www.mediart.org/index.php?view=subscription



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси