Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Зашто не објављују коментаре?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

23. 02. 2010.

Зашто не објављују коментаре?


Живимо у Канади већ дужи низ година, али и даље пратимо политичка дешавања у Србији. Повод за моје обраћање Вама, јер не знам којој другој релевантној инстанци би се обратио, је постојећа блокада јавних гласила у Србији када коментари који се шаљу тим гласилима нису у духу владајуће политике.

Конкретно, поводом смењивања владике Артемија са места епископа рашко-призренског написао сам и послао два коментара у знак подршке владики Артемију. Један „Политици“, и један интернет сервису РТС-а. У оба коментара сам изнео своје мишљење о умешаности актуелне власти и председника Тадића у ова догађања и о умешаности власти у деловање цркве преко влади блиских епископа. Поткрепио сам их и са више аргумената и наравно све то на пристојном нивоу и без вређања било кога. Ни један мој коментар није пуштен од како се то каже „модератора“.

Дакле мишљење без обзира да ли је тачно или није, није дозвољено да се јавно изнесе.

Да ли то значи да је државна политика коју води садашња гарнитура на власти поново иста она против које смо се борили у време Милошевића? Да ли је поново на делу блокада медија против мишљења неповољних по власт? Да ли је то „Политика“ постаје опет онај лист кога сам престао да читам из протеста почетком 90-их када је на другој страници, ако се добро сећам, до тог времена угледног листа изашао чланак под насловом „Митинг против Србије није успео“ коју је први пут организовала опозиција, као и потоњих наручених писама читалаца подршке режиму?

Захваљујем се на простору и времену.


С поштовањем,

Дејан Ћурчин,
Ричмонд, Британска Колумбија
Канада

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси