Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Муке с Уставом" Зорана М. Ивошевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

25. 12. 2009.

Муке с Уставом" Зорана М. Ивошевића

У УНС-у промовисане књиге проф. др Зорана М. Ивошевића " Муке с Уставом" и "Муке с Уставом 2".



Реч је о петој и шестој књизи текстова које је овај угледни судија, професор и аналитичар медијског законодавства објавио у новинама или изговорио у медијима.

У првој књизи обухваћена је проблематика нестајања старог и настајања новог уставног поретка, док се у другој књизи говори о искушењима новог, важећег Устава.

О књигама су говорили бивша председница Врховног Суда Србије и професорка Правног факултета Универзитета "Унион" Лепосава Карамарковић, професор Правног факултета Универзитета у Београду Зоран Томић и аутор.

Др Зоран М. Ивошевић био је судија Четвртог општинског и Окружног суда у Београду, судија Суда удруженог рада Србије, судија Врховног суда и први председник Друштва судија Србије, члан правног тима УНС-а за дефинисање боље кривично правне заштите новинара. На основу његовог предлога значајно су пооштрене казне за претње и нападе на новинаре.

До сада је објавио 43 књиге и више од 1000 научних и стручних радова. Учествовао је у писању енциклопедијских дела и многих Закона.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси