Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Предлог заинтересованим уредницима медија у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

11. 12. 2009.

Предлог заинтересованим уредницима медија у Србији


Једнострано (углавном) као и нетачно (углавном) инфрмисање о нашој дијаспори, о њеним могућностима и ”напретку” односа матице и расејања, основ је за тражење могућности да информишемо јавност о свемо што сматрамо конструктивним, корисним и матици и расејању.

Многи разговори и преписке између појединаца и органзација дијаспоре искристалисали су потребу тражења медијског простора у коме би се рад Министарства за дијаспору, и дијаспора, приказали другачије, од онога како се у матици годинама једнострано и деструктивно представља.

Овим е-писмом се обраћам медијима у Србији са молбом за сарадњу. Првенствено смо заинтересовани за покретање ТВ емисије, која би се емитовала недељно, двонедељно, месечно… а у штампаним медијима стални и одређен простор. Тема би увек била актуелна, а њен основ коректно и конструктивно осликавање дијаспоре, односа матице и расејања. Радни наслов би, на пример био нешто у симбиози са: ”Супротно”, ”Чињенично”, ”И Ми смо Ви”.

Наравно да нам није страно да простор на ТВ каналу платимо. Напротив. Истовремено би путем свих медија, организација и што више појединаца у расејању, ширили информацију о емисији (рекламирали) и позивали људе у дијаспори, али и у матици, да на том ТВ каналу и у тој, евентуално договореној емисији, гледају ”истину о нама и вама”.

Верујемо да би оваква, веома озбиљна емисија, временом постала изузетно гледана и корисна. Несхватљиво је да се о расејању од кога годишње долазе средства у висини од 15% буџета Србије, како често помиње Министар за дијаспору, и које чини скоро трећину држављана Србије, информише безначајно, једнострано, деструктивно, селективно и несразмерно, што је од огромне штете за Србију.

Најљубазније молим заинтересоване уреднике да се, ако желе и могу јаве на e-пост адресу: janic@telia.com да би договорили евентуални разговор у периоду од 12-ог до 17-ог децембра у Београду. У истом периоду можете ме контирати на следеће бројеве у Србији: 063-165 2222 или на 069-570 11 09

Срдачан поздрав уз дужно поштовање,

Никола Јанић

Издавач часописа ”Корени”

www.koreni.net
www.koreni.net

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси