Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  ”Исидора - ерос и тајна” у клубу Каром
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

10. 12. 2009.

”Исидора - ерос и тајна” у клубу Каром


Културни клуб “Каром“ у Сремским Карловцима који се налази у најстаријој кући у Карловцима, одмах поред чувене Карловачке гимназије, основан је приватном иницијативом некадашњег новинара “Београда 202” и ”Дојче велеа” Богдана Максимовића, глумца Александра Матића и песника Перице Милутина.

Културни клуб „Каром“ почео је са радом у јулу ове године и досад је у њему приређено тридесетак догађања, књижевних вечери, изложби, концерата, а извођена је и једна монодрама и приређено филмско вече .

Културни клуб “Каром“ (Улица Митрополита Стратимировића 2) у Сремским Карловацима у петак, 11. децембра, организује премијерно представљање збирке есеја Иване Хаџи Поповић “Исидора – ерос и тајна” ( „Нолит“, 2009) са почетком у 20 часова и позива све заинтересоване колеге да дођу.

У промоцији учествују: ауторка Ивана Хаџи Поповић и Зоран Живковић, уредник“Нолит“-а, а модератор је Богдан Максимовић.

На промоцији ће се чути и гласовни запис Исидоре Секулић, из 1958, сачуван у звучном архиву Радио Београда, а биће речи и о претходном роману Иване Хаџи Поповић“На Хадријановом трагу.“

Књигу“ Исидора- ерос и тајна“ чини девет есеја о о Исидори Секулић, жени, љубавници и писцу, који откривају шта се скривало у тој елегантној, елитној књижевници за којом није остала ни једна исповест.

Ивана Хаџи Поповић је до сада написала пет романа од којих је први “Сезона трешања“ био у најужој конкуреницји за НИН-ову награду (1998), а последњи “На Хадријановом трагу“ у најужој конкуренцији за награду “Женско перо“(2008). Роман“Замка“је 2004 освојио награду “Исидора Секулић.“

Д. Војводић



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси