Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Тријумф реформске струје ДНВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

29. 11. 2009.

Тријумф реформске струје ДНВ-а


На Изборној скупштини Друштва новинара Војводине (ДНВ) убедљиво је победила реформска струја која се залаже за подмлађивање, професионализацију и солидарност међу новинарима, али и останак ДНВ-а у оквиру јединственог Удружења новинара Србије (УНС).

Скупштином у Новом Саду, 28. новембра 2009. године, коначно је почела реформа ДНВ-а. Од оснивачке скупштине ДНВ-а одржане крајем 2000. године, јучерашња Изборна скупштина била је најмасовнија, учествовали су чланови УНС-а из целе Војводине, и прва на којој је руководство бирано тајним гласањем

Нови Управни одбор, који је знатно подмлађен у односу на претходни, има прилику да са новоизабраним председником ДНВ-а Предрагом Ћурчијом сустигне стандарде установљне и достигнуте у УНС-у током протеклих девет година.

После ове скупштине, можемо констатовати да у Војводини поред ДНВ, који је јасно израженом вољом чланства остао у саставу УНС-а постоји жеља за оснивањем још једне новинарске организације Удружење "Друштво новинара Војводине" (УДНВ). У предлогу Статута те организације враћа се могућност избора руководства јавним гласањем, нема ни ограничења права власника медија да буду бирани у органе УДНВ-а, а преводилачки послови третирају се новинарством.

Колегама из УДНВ-а желим успех и изражавам наду да ће у канцеларију ДНВ-а вратити однету документацију, меморандуме и податке избрисане из рачунара ДНВ-а.

Бранко Жујовић
потпредседник УНС-а

Суботица, 29. новембра 2009. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси