Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  ЦРНА, 20 година и 1000 цртежа - Изложба Југослава Влаховића у књижари Златно руно, отварање сутра у 19 сати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

17. 09. 2024.

Извор: УНС

ЦРНА, 20 година и 1000 цртежа - Изложба Југослава Влаховића у књижари Златно руно, отварање сутра у 19 сати

Изложба ЦРНА, дугогодишњег илустратора НИН-а и члана Удружења новинара Србије (УНС) Југослава Влаховића, биће одржана у београдској књижари Златно руно. Отварање је заказано за среду, 18. септембра, са почетком у 19 часова.

Посетиоци ће сваког радног дана до краја октобра, у периоду од 10 до 20 часова, као и сваке суботе, од 10 до 15 часова, имати прилике да виде око педесет цртежа-илустрација објављених у НИН-у периоду од 2004. до 2024. за колумну ''Постекологија'', Драгана Јовановића.

Јовановић ће заједно са Влаховићем и отворити ову изложбу. Карикатуре које ће бити изложене представљају само део стваралачког опуса Влаховића, јер је он у НИН-у објавио више од 1000 илустрација.

Део ових карикатура објављен је и у Влаховићевој књизи „ЦРНА“, чији је главни лик мачка, која је представљена у различитим улогама и ситуацијама.

''Каже се да мачка има 9 живота, а у Влаховићевој књизи има их 120, колико има и страница“, пише у немачком издању ове књиге, како преноси НИН.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси