Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Представљање књиге "Приче о улицама мога краја" у уторак, 17. септембра, у КЦ "Чукарица"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

16. 09. 2024.

Аутор: А. Н Извор: УНС

Представљање књиге "Приче о улицама мога краја" у уторак, 17. септембра, у КЦ "Чукарица"

Промоција књиге "Приче о улицама мога краја", новинара и члана Удружења новинара Србије (УНС) Луке Тошковића, биће одржана у Културном центру "Чукарица" у уторак, 17. септембра, са почетком у 20 часова.

Промоција књиге део је програма „Дана европске баштине“. У оквиру догађаја ће глумац и директор КЦ „Чукарица“, Миодраг Ракочевић читати одломке из ове књиге .

"Осећао сам потребу да улицама мога краја, с којим ето делим судбину већ три четвртине века, свакој посебно, напишем причу. Да осветлим делове њиховог живота и да подсетим како им је било некад, а како сад. Да сачувам успомене о онима које су нестале, слично људима који су нам били драги, а више нису са нама", рекао је Тошковић за сајт Општине Чукарица.

Лука Тошковић је рођен 1946. године у Београду. Основну школу и гимназију завршио је у Београду, а Вишу педагошку школу у Земуну. Био је запослен на разним дужностима у Општинској управи Градске општине Чукарица. Објавио је књигу за децу „Прича о јату Бамби (Како сам постао извиђач)“ и збирку кратких прича „Рам за успомене“. Добитник је више награда и признања на књижевним конкурсима и члан Удружења новинара Србије, Српског уметничког друштва и Клуба писаца Чукарица.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси