Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Промоција књиге драматурга Душана Ч. Јовановића сутра у УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

22. 05. 2024.

Аутор: А.М, А.Н. Извор: УНС

Промоција књиге драматурга Душана Ч. Јовановића сутра у УНС-у

Промоција књиге драматурга и члана Удружења новинара Србије (УНС) Душана Ч. Јовановића „Дневник једног драматурга“ биће одржана у четвртак, 23. маја, у просторијама УНС-а (Ресавска 28/I, Београд), са почетком у 12 сати.

На представљању књиге, осим аутора, говориће истраживач Дејан Загорац, позоришни редитељ Урош Јовановић и историчар Видан Богдановић.

У књизи „Дневник једног драматурга“ Душан Ч. Јовановић илуструје даљу и ближу прошлост наше културне сцене. Мешавином песама и прича, сећања и садашњости, седамдесетих година и 21. века, Јовановић описује личности и догађаје који су имали разнолике утицаје на културу.

Душан Ч. Јовановић рођен је 1949. године у Пироту, док је у Београду завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Факултету драмских уметности. Пре студија, био је уметнички директор аматерског позоришта ДАДОВ и оснивач београдског фестивала аматерских позоришта БАП, а у току студија уредник позоришног и филмског програма Дома културе „Студентски град“.

Сарађивао је са листовима „Сусрет“, „Младост“,  „Омладинским новинама“, а писао је и за културни додатак „Политике“, „Политику експрес“ и НИН. Неколико деценија сарадник је Првог и Другог програма Радио Београда, као и Радио Београда 202.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси