Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  РТВ ће квалитетније извештавати са суботичких фестивала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

13. 03. 2009.

РТВ ће квалитетније извештавати са суботичких фестивала


Генерални директор Радио-телевизије Војводине Блажо Поповић и директор Отвореног универзитета Суботица Блажо Перовић данас су потписали протокол о сарадњи између покрајинског јавног сервиса и два суботичка фестивала - Фестивала европског филма Палић и Међународног фестивала позоришта за децу.

Потписивању су присуствовали покрајински секретар за културу Милорад Ђурић, театролог и председник Савета Међународног фестивала позоришта за децу Јован Ћирилов, директор Југословенске кинотеке и директор Фестивала европског филма Палић Радослав Зеленовић, директор Међународног фестивала позоришта за децу Слободан Марковић и извршни директор Отвореног универзитета Суботица Дејан Звекић.

- Иако оба фестивала постоје већ пуних 16 година, ово је први пут да покрајински медијски сервис на један другачији и бољи начин приступа извештавању с ових дешавања - рекао је Перовић и додао како је током претходне две године РТВ о овим догађајима извештавала само у склопу информативног програма.

С њим се сложио и Радослав Зеленовић, који је указао на неколико апсурда у вези с медијским праћењем ових међународних културних манифестација. Између осталог, покрајински јавни сервис раније није имао ниједну централну емисију посвећену фестивалима, изостали су и ексклузивни интервјуи с бројним значајним гостима из земље и иностранства, а места у програмској шеми није било ни за специјализоване хронике.

Задовољство због потписивања протокола о сарадњи изразио је и Милорад Ђурић, нагласивши како је то један од начина деметрополизације Војводине и у сфери културе, што је и једно од главних начела рада покрајинске администрације.

- С обзиром на податак да само два одсто становништва учествује у културним дешавањима у Покрајини, значај овог протокола је утолико већи, а тиме се испуњава и један од основних задатака покрајинског медијског сервиса да благовремено и тачно информише и едукује своје гледаоце- нагласио је Ђурић.

- Значај ова два фестивала, који су се својим квалитетом позиционирали и на европској културној мапи, представља императив и за нашу медијску кућу, која у складу с тим има обавезу да професионално извештава о њима- закључио је Блажо Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси