Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Награду ''Миле Недељковић'' добио Бојан Јовановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

23. 11. 2022.

Аутор: Иван Златковић Извор: УНС

Награду ''Миле Недељковић'' добио Бојан Јовановић

Награду "Миле Недељковић" за најбољу објављену књигу у 2021. години из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије и народне књижевности) добио је др Бојан Јовановић из Ниша за студију Ново варварство, док је истоимену повељу за животно дело добио педагог и истраживач српске музичке баштине проф. др Димитрије Големовић из Београда.

Признања ће бити свечано уручена 7. децембра у аранђеловачкој Народној библиотеци "Свети Сава".

Награда и повеља носе име једног од најзначајнијих наших новинара, етнолога, проучавалаца народне баштине и историје, публицисте и педагога. Жири који је изабрао најбољу књигу чинили су признати научници: др Бранко Златковић (председник), др Јелена Јовановић и др Смиљана Ђорђевић Белић.

Жири који је изабрао добитника повеље за животно дело чинили су: др Иван Златковић (председник), проф. др Душан Извонар и Невенка Поповић, етнолог, донео је одлуку да Повеља ''Миле Недељковић'' за животно дело буде додељена знаменитом педагогу, проучаваоцу и истраживачу српске музичке баштине проф. др Димитрију Големовићу из Београда.

Награду додељује Удружење грађана ''Баштина и будућност – Аранђеловац 1859''.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси