Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Проверавате ли изворе информација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 09. 2008.

Проверавате ли изворе информација

Реаговање директора РТВ Шабац

Поводом јучерашњег насловног текста дневног листа "Газета" УНС-у се јавио директор Регионалне РТВ Шабац чије реаговање у целости можете прочитати у наставку.

Текст који је објављен у том листу, идентичан је писму које је електронским путем са исте адресе послато у неколико београдских редакција и можете га прочитати овде:

УНС и на овај начин апелује на колеге да се придржавају правила провере извора информација!

 

Поштоване колеге,

 

Молим Вас да на наш цеховски сајт поставите моје реаговање као директора Регионалне телевизије Шабац поводом насловне теме дневног "листа" "Газета" ("Дјукић завео малолетницу") којом се на неистинит, бизаран, непрофесионалан и површан начин отвара афера која захтева и јавну и професионалну осуду.

Читава прича је базирана на анонимном писму наводне колегинице "главне јунакње" Милице Ристић из редакције ТВ Шабац. Нити под тим именом потписнице писма из ове редакције постоји особа нити је Милица Ристић новинар ове куће. Девојка непуне две године долази у редакцију по сопственој жељи да нешто научи о спортском новинарству, а повремено је као испомоћ одрадјивала понеку "лакшу" тему.

Јесте недавно правила интервју с Мирославом Дјукићем док је боравио у Шапцу и то поводом његовог престанка рада као селектора фудбалске репрезентације. Једна од две објављене фотографије у "Газети" је и настала током тог разговора, а скинута је као фрејм са видео траке.

У том тренутку девојка је била пунолетна, па је порука истакнута у главном наслову апсолутна инсинуација. Друга фотографија из њеног приватног албума настала је на плажи, током овогодишњег Будванског фестивала где је на своје инсистирање отишла са екипом ТВ Шабац.

Дакле, ниједна фотографија не поткрепљује причу, а по свему је очигледно да их је могла послати само особа заинтересована да се направи афера.

О таквој заинтересованости говори и податак да је "прича" послата на адресе још неких таблоида. Друго, према мојим сазнањима, у отварање афере умешан је и неко из ФСС, с намером да се Дјукић дискредитује, евентулано и кривично гони, јер је ФСС бившем селектору остао дужан око 300.000 евра због превремног раскида уговора.

Оно што је битно, Милица Ристић, судећи по причи и фотографијама, ако и има истине у свему, није могла бити малолетна у тренутку кад се дешава читава ујдурма инсталирана у тексту.

Надам се да ће реаговати јавни тужилац и да ће се врло лако, преко Гоогла, установити с које ИП адресе је послат овај памфлет. Надам се и да ће УНС реаговати на овај срамни гест "новина" које су део професионалне депоније српског новинарства.

Са стране РТВ Шабац учинио сам једино могуће - "новинарку" у покушају сам удаљио од новинарства, бар што се тиче куће коју водим.

 

Поздрав, Милан Бечејић

Директор Регионалне РТВ Шабац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси