Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Почео упис у 45. генерацију Новинарске школе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

09. 09. 2020.

Извор: УНС

Почео упис у 45. генерацију Новинарске школе

Волите да пишете, истражујете и извештавате? Мислите да бисте се добро сналазили пред ТВ камером или радијским микрофоном? Стекните новинарска знања и вештине у Новинарској школи Удружења новинара Србије.

Новинарска школа Удружења новинара Србије уписује 45. генерацију полазника.

Настава ће бити организована уз предузимање свих превентивних мера због пандемије корона вируса. Такође, настава ће моћи да се прати онлајн.

Кроз нашу школу прошло је више од 800 младих људи, махом студената, који су желели да макар и на кратко уђу у свет новинарства.

У Новинарској школи УНС-а полазници уче да пишу вести, извештаје, репортаже, праве медијске фотографије, снимају радио и ТВ прилоге.

Од искусних новинара и уредника уче правила интервјуисања, јавног наступа, професионалног поступања и етичким захтевима којих су новинари дужни да се придржавају. Наше полазнике учимо да препознају спин и ПР вести, безбедном коришћењу интернета и неопходних алата за проналажење и проверу података на интернету.

Предавања се одржавају суботом и недељом, укупно три месеца, а након тога следи стручна пракса у редакцији у трајању до четири недеље.

Уколико нисте из Београда школу можете похађати и из свог дома, на даљину. Предавања су интерактивна и прилагођена полазницима који прате и учествују онлајн.

Школарина износи 43.000 динара за полазнике који школу похађају у учионици, док је и даље по промотивној цени од 39.000 динара за полазнике који наставу похађају на даљину.

Наставни материјал обезбеђује Школа.

Пријаву за похађање Новинарске школе УНС-а у 45. генерацији можете послати на novinar@uns.rs и sladjana.dimitrijevic@uns.rs.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

10.09.

2020.

Milica Stojković [нерегистровани] у 19:50

JUBILEJ

Kao prva generacija WEB novinara UNSa,druga generacija je aktuelni predsednik UNSa,ove godine napunila sam 35 godine profesionalnog rada kao novinar i članstva u UNSu.Bila sam predstavnik za štampu RTSa ili portparol punih 35 godina u Muzičkoj produkciji RTS.Iza mene ostaje autorska knjiga "Bila sam svedok "MUZIČKA PRODUKCIJA RTB 1976-1992",autorski dupli album specijalno izdanje PGPa "50 godina Simfonijski orkestar RTS" i disk "U ritmu tanga"sa autorskim tekstom "Kralj tanga ILIJA GENIĆ",https://www.youtube.com/watch?v=6hGVI8YQ0SQ&ab_channel=MilicaStojkovic Srpski kralj tanga-Ilija Bačko Genić.
Inače kći sam jednog od sto novinara, Ljubiše Stojkovića, u knjizi UNSa "2 VEKA SRPSKOG NOVINARSTVA".Meni je 89 a iduće 90 godina i volela bih da UNS to obeleži ukoliko smatra da zaslužujem.Živim sama i izolovano zbog epidemije i hodam sa 2 štapa.Hvala UNSu u koliko me se seti

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси