Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Цврц, мрц, прц, запрц
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

23. 10. 2015.

Цврц, мрц, прц, запрц

Кад у смирај дана утихну редакцијски телефони, портир на централи Радио Ниша Божидар Пешић, звани Пеша, често је разбијао досаду позивајући дежурног у студију Сашу Димитријевића.

 

Имитирајући женски глас изјављивао му је љубав, заказивао му рандеву сигуран да новинар, док се обраћа слушаоцима, не може да му одбруси.

Једне вечери, пошто се заиграо, добио је одговор:

"Цврц, мрц, прц, запрц!"

Тон-мајстор Василије Марковић снимио је доскочицу и у исто време пустио је преко телефона што је портира потпуно избацило из нормале.

На први телефонски позив, уверен ће опет чути “цврц, мрц, прц, запрц” сасуо је у слушалицу сочну псовку:

"Марш у п. м.!"

У м... је отерао шефа нишке полиције Димитрија Видојковића Сељу, који се, иначе, представио, што је портир у бесу пречуо.

Због вербалног деликта Пешићу је запрећено отказом, до којег, срећом, није дошло.

Случај је годинама потом ушао у литературу, тако што је Саша Димитријевић, у колумни у књижевном часопису "Градина", одао признање Пеши:

„Интуитивна радничка класа оличена у портиру отерала је у п. м. шефа нишке полиције пре него Тито који је то учинио тек 1966. Димитрије Видојковић је литнуо на Брионском пленуму ЦК СКЈ у пакету са Александром Ранковићем!”

Забележио: Милорад Додеровић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси