Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

13. 03. 2015.

Отров

Нићифор Тодоровић је од јесени 1986. до децембра 1988. године, то јест до „јогурт револуције“, био главни и одговорни уредник српског програма Радио Новог Сада у којем је, одмах по доласку завео “административну диктатуру”, заводећи ред разбарушеним радијским асовима у погледу радне дисциплине. Неки су протестовали, добио је и надимак Терминатор (по лику из неког филма), а сви су га оговарали.

 

Чак и један од његових помоћника (за забавни програм), иначе сатиричар, није могао да држи језик за зубима, па је једном приликом, у радијском клубу, алудирајући на Нићифоров низак раст и кочоперан дух рекао:

„Отров се пакује у мале флашице!“

После неколико дана језичави помоћник уђе у канцеларију шефа, из које је управо излазила његова супруга.

„О, Маро!“, заустави је Нићифор. “Чекај да те упознам! Ово је тај што каже да се отров пакује у мале флашице!“

Помоћник се беспомоћно рукова с Маром и без сувишног задржавања заждио у своју канцеларију, отворио тајни плакар са жестоким пићем, потегао добар гутљај из велике флаше, и наглас констатовао:

„А ја сам мислио да међу нашим новинарима нема доушника!“

Анегдоту написао Анђелко Ердељанин
 


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси