Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

14. 11. 2014.

Прасећа права

Саша Димитријевић, некадашњи новинар Радио Ниша који већ две деценије живи у Норвешкој, својевремено је био домаћин норвешком колеги Арнту Туреу Андерсену за време његовог боравка у Србији.

 

Водио га је свуда и једног дана, у селу Прасковче код Сокобање, види прасе које претрчава испред њиховог аутомобила и пожели да га купи и с гостом обрне на ражњу.

Излети Саша да ухвати прасе, нађе газду, договоре цену, стрпају “жртву” у џак.

Међутим, Арнт је љутито одбио да прасе прими у ауто, с образложењем да “не може животиња тако да се мучи”!

Једва су се успут помирили, али уз предуслов да прасе остане живо.

Андерсен је, не говорећи Димитријевићу, доцније у угледном листу “Адресе ависену” објавио репортажу са фотографијама с лица места, под насловом: ”Прасе које је ставило пријатељство на пробу”, а тумачећи све то као ”сукоб култура”.

Анегдоту записао Милорад Додеровић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на varsenic7@gmail.com 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

14.11.

2014.

Sanja [нерегистровани] у 18:36

!!!

Praskovče NIJE kod Sokobanje!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси