Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Милоје Поповић Каваја – „Дарданели“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

24. 07. 2018.

Извор: УНС

Милоје Поповић Каваја – „Дарданели“

Познати новинар и књижевник Милоје Поповић Каваја објавио је збирку својих твитова „Дарданели“.

„И овлашни хроничари знају да је ’Дарданели’ једна од првих кафана у Београду, да је била стециште ведрог духа тог времена. У новоме веку, ћаскање се пренело на друштвене мреже, где свако може да покаже властити профил. Милоје Поповић Каваја сабрао је три хиљаде својих ’твитова’, из којих се види изузетно мајсторство у сажетим, реским, почесто ироничним и посве отвореним опсервацијама“, написао је о књизи писац Миломир Краговић.

Како наводи, „Поповићеви ’твитови’ су својеврсни афоризми, јер наш аутор, за разлику од многих других ’твитераша’, користи чаролију речи, аргументацију, никога не вређа, нити псује. Врцави, боцкави, духовити, неочекивани Милојеви „твитови“ – када се овако зберу – представљају необичну хронику времена које је за нама.“, каже Краговић.

„’И кад истину кажеш – можда лажеш’, ’Био је Међународни дан врабаца. Пао усред предизборне кампање. Кандидата све више, врабаца све мање. Као и пензионери, чекају боље дане’“, неки су од Поповићевих твитова.

Издавач: Албатрос плус д.о.о.

Писмо: Латиница

Број страна:383

Повез: Меки

Тираж: 500

ИСБН: 978-86-6081-259-1

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси