Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгољуб Савичин – Манастир у Привиној Глави најстарији на Фрушкој Гори
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

05. 07. 2018.

Извор: УНС

Драгољуб Савичин – Манастир у Привиној Глави најстарији на Фрушкој Гори

Дописник новосадског листа „Дневник“ и члан УНС-а Драгољуб Савичин објавио је библиографију „Манастир у Привиној Глави најстарији на Фрушкој Гори“.

У првом делу књига, како Савичин наводи у предговору „објашњава кроз историјске догађаје, јачање православља на подручју Срема, Баната и Бачке“.

„У другом делу књиге пишем о манастиру Светих архангела Михаила и Гаврила, од његовог настанка, крајем 12. и почетком 13. века, до доласка архимандрита Гаврила са игуманијом Софијом“, наводи писац у књизи и додаје да је трећи део књиге посвећен великом монашком старешини архимандриту Гаврилу.

„Ту се говори о његовом животу, од рођења, до данашњих дана. То је човек, који је у овај манастир стигао са игуманијом Хаџи Софијом. Гаврило Марић, више од једне деценије, поред духовних обавеза, обрађивао је максимум манастирске земље и све што је претекло од трпезе, било је депоновано у трезор за обнову манастира и конак. Архимандрит Гаврило, визионар и градитељ, одувек је посетиоцима помагао својом мудрошћу, молитвама…“, наводи Савичин у књизи.

Осим на српском, у књизи су приче и на енглеском језику.

Драгољуб Савичин годинама је радио као просветни радник и директор школе, а упоредо с тим, сарађивао је са листовима „Сремске новине“, „Дневник“ и „Народна армија“.

Издавач: Драгољуб Савичин

Писмо: Ћирилица

Број страна: 277

Повез: Тврди

Тираж: 630

ИСБН: 978-86-84411-08-4

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси