Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Слободан Рељић - „Криза медија и медији кризе“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

04. 03. 2014.

Аутор: А. Р.

Слободан Рељић - „Криза медија и медији кризе“

Помоћник главног уредника Вечерњих новости Слободан Рељић објавио је, у издању Службеног Гласника, књигу „Криза медија и медији кризе“. ”Криза медија је једна од најтежих болести савременог друштва која растаче поверење у демократију, институције, грађанина, државу. Медији кризе, високо продуктивни погони орвеловске „индустрије свести“, систематски „разрају разум којим се оријентишемо у стварном свету“ и производе од нас друштво „на рубу памети“.

Домановић је створио врхунску сатиру приповедајући о „слепим вођама“, а медији данас од таквих праве визонаре. Нушић је исмевао малгорађанске министарке, а такви ликови у медијима постају узор успешног понашања. Стерија нам је пренео своју неподношљиву мучнину због лажних родољубаца, а у нашим медијима они су државници без мане и страха”, рекао је Рељић.

Књига „Криза медија и медији кризе“ даје одговор на кључно питање: како је такав сумрак вредности постао могућ?

У својој новој књизи Слободан Рељић говори о великом парадоксу – како се штампа (данас медији) која је била на челу свих најважнијих промена у последња четири века претворила у највећег браниоца „на смрт болесног“ система, који је спреман да жртвује читав свет да би опстао.

„Налазимо се усред Велике кризе несагледивих размера, а медији су постали инквизиторски систем задужен за ликвидацију у заметку било какве „опасне“ идеје. Пошто савремено друштво, ипак, нема замену за медије, суочени смо са питањем: како се они могу од стања „за“ профит а „против“ демократије вратити у њихову природну – друштвено сврховиту улогу?“, каже Рељић.

Издавач: Службени Гласник

Број страна: 463

Повез: броширан

Писмо: ћирилица

ИСБН: 978-86-519-1786-1

Коментари (1)

Остави коментар
нед

09.03.

2014.

Daca [нерегистровани] у 14:02

pitanje

Veoma cenim clanke S.Reljica...steta sto ne pise,bar ja nisam nasao,nista u zadnje vreme.
Cak sam ga i zvao u Novostima da bih to sebi razjasni...kao sto mi je i rekao razlog je knjiga koju je sada izdao.
Cuo sam,ali mi je nejasno, dali je i doktorirao na socioloskoj grupi,Filozofski fakultet....trazio sam o tome podatak i na sajtu Filoz.fakulteta,jer sam hteo prisustvovati odbrani doktorata. Nisam nasao da je doktorat odbranjen,vec samo predstavljen u tezama,kao skica,od clanova
komisije.
Dali je ova knjiga ustvari doktorska teza?
Hvala na odgovoru. Damjan Dudic

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси